Borst ziet 'verbijsterende' uithaal Bosz naar Makkelie

'Verbijsterende' uithaal Bosz naar Makkelie: 'Hij ondermijnt de scheidsrechters'

Vandaag om 06:55
Laatste update: om 07:01

Peter Bosz is een grens overgegaan met zijn kritiek op scheidsrechter Danny Makkelie. Dat vindt Hugo Borst, die geen goed woord over heeft voor de uitbarsting van de PSV-trainer.

"Ik ben altijd wel boos op Makkelie", foeterde Bosz na PSV - Sparta op cynische toon. "Ik vind het helemaal niks." Die uitspraken maken veel los. Makkelie pleitte al voor een interne straf voor Bosz bij PSV, terwijl Bosz de wind van voren kreeg van verschillende analytici. "Bosz zegt dat Makkelie in zijn totaliteit niks is. Dat is gelul", doet Borst bij NOS Langs de Lijn een duit in het zakje.

"Makkelie is een geweldige scheidsrechter - een van de beste scheidsrechters die we hebben, zo niet de beste. Dat Bosz hem wegzet als een weggooier, doet onrecht aan zijn status en daarmee ondermijnt hij het scheidsrechterskorps. En dat in de week van de scheidsrechter. Dat is heel onverstandig."

Ook in in zijn column voor het Algemeen Dagblad spreekt Borst zijn afschuw uit. 'Het dedain, de sterke afkeur (richting Makkelie, red.), is opvallend, markant. Bosz is toptrainer. Dan heb je een voorbeeldfunctie. Dat weet hij, want hij is een slimme man. Maar de boosheid is sterker. Verbijsterend.'