Nieuwe tegenvaller voor Van Bronckhorst

Nieuwe tegenvaller voor Van Bronckhorst: 'Besiktas veranderde in soep'

Vandaag om 20:48

Giovanni van Bronckhorst heeft zondagavond het tij niet weten te keren bij Besiktas. Na de nederlagen tegen Ajax en Eintracht Frankfurt in de Europa League ging het ook mis tegen Gaziantepspor.

De resultaten in de Süper Lig waren de laatste weken nog goed, maar Gaziantep ging het mis. Op een zure manier: in de 95ste minuut kwam de laagvlieger langszij tegen het Besiktas van Bronckhorst. Alexandru Maxim maakte het doelpunt voor Gaziantepspor.

Besiktas leidde sinds de 31ste minuut door een benutte penalty van Ciro Immobile. Het was uiteindelijk niet voldoende voor de drie punten, die wel heel welkom waren geweest na de misstappen in Europa. Besiktas laat na om de tweede plek in de competitie over te nemen van Samsunspor en staat nu op zeventien punten uit zeven wedstrijden.

In Turkije begint de kritiek op Van Bronckhorst, sinds de zomer in dienst van Besiktas, langzaam te groeien. De invloedrijke verslaggever Atakan Kurt is kritisch op het wisselbeleid van de Nederlandse coach. "Hij veranderde het team in soep door iedereen overal te laten spelen", bitste Kurt op de Turkse tv.