Sutalo begaat metamorfose: 'Hij houdt mij bij de les'

Sutalo ondergaat metamorfose: 'Vooral gezien waar hij vandaan komt'

Vandaag om 09:41
Laatste update: om 10:59

Francesco Farioli is onwijs te spreken over de ontwikkeling van Josip Sutalo. De Kroatische verdediger kreeg vorig seizoen veel kritiek, maar wordt nu gezien als een van de sterkhouders van de Amsterdammers.

Ajax pakte donderdag een punt bij Slavia Praag in de Europa League (1-1) en Sutalo was in dit duel de uitblinker bij de Amsterdammers. De Kroaat heeft onder trainer Francesco Farioli een grote ontwikkeling doorgemaakt. "Ik ben blij met wat hij laat zien, vooral gezien waar hij vandaan komt", vertelt Farioli aan het AD.

In juni was Sutalo nog onderwerp van kritiek tijdens het EK, waar analisten hem onzeker aan de bal vonden. Ook Ajax-fans twijfelden en de club overwoog zijn verkoop. Maar drie maanden later is hij een vaste waarde en een van de sterspelers van het team.

Tegen Slavia Praag excelleerde Sutalo met een crosspass, slimme dribbels en cruciale verdedigende acties. Trainer Farioli roemde zijn prestaties en benadrukte dat hij nu ook "op Italiaanse wijze" het strafschopgebied verdedigt.

Sutalo geeft zelf aan dat Remko Pasveer een grote rol speelt in zijn metamorfose. De 40-jarige doelman coacht veel en daar heeft de verdediger baat bij. "Hij geeft me tijdens wedstrijd aanwijzingen waar ik heen moet en houdt mij bij de les."