Lof voor Ajax-flop in Premier League

Vlaar vol lof over Ajax-flop: 'Doet dingen die we in Nederland niet zagen'

Vandaag om 19:09
Laatste update: om 19:32

Ron Vlaar is gecharmeerd van Fulham-verdediger Calvin Bassey. De 24-jarige Nigeriaan werd bij Ajax vaak verguisd, maar lijkt in de Premier League op te bloeien. Volgens Vlaar haalde hij onder andere superster Erling Haaland compleet uit de wedstrijd.

"Ik vind Bassey heel belangrijk en ik vond het vandaag vooral ook heel goed", doelt Vlaar bij Viaplay op de 3-2 verloren wedstrijd van Fulham op bezoek bij Manchester City. "Je ziet hem aan de bal dingen doen die we in Nederland allemaal niet van hem gewend zijn. Als je terugdenkt aan zijn tijd bij Ajax… Hij was heel onzeker. Als hij aan de bal was voelde je dat in het hele stadion. Dan was het heel vaak balverlies."

Vlaar ziet een totaal andere Bassey bij Fulham. "Hier zie je dat niet, totaal niet zelfs. Het is wel bijzonder dat hij in de Premier League vol zelfvertrouwen speelt. Dat is mooi om te zien." Vlaar snapt wel dat Ajax de centrale verdediger destijds kocht. "Ajax kocht hem niet voor niks. Het kwam er alleen totaal niet uit, op een paar momenten na."

Volgens de oud-verdediger is het onder andere de verdienste van Bassey dat Haaland niet zijn beste wedstrijd speelde. "Haaland hebben we totaal niet gezien. Bassey en Joachim Andersen hebben hem totaal onschadelijk gemaakt. Dat is een heel groot compliment", besluit Vlaar.