City en Arsenal winnen in Premier League

Manchester City en Arsenal buigen achterstanden om en blijven in spoor Liverpool

Vandaag om 17:57

Manchester City en Arsenal hebben allebei een moeizame overwinning geboekt in de Premier League. De Engelse topclubs blijven zodoende koploper Liverpool, dat eerder deze zaterdag Crystal Palace versloeg (0-1), op de huid zitten.

Manchester City - Fulham 3-2
Nog altijd zonder Kevin De Bruyne en Nathan Aké nam City het in eigen huis op tegen Fulham. The Citizens zagen Liverpool met Arne Slot de koppositie verstevigen, waardoor winst noodzakelijk was. Aanvankelijk ging het mis voor de thuisploeg: halverwege de eerste helft kreeg voormalig Manchester United-speler Andreas Pereira het Etihad Stadium stil met zijn openingstreffer voor Fulham. De assist van Raúl Jiménez verdient een speciale vermelding en wordt aan het eind van het seizoen waarschijnlijk verkozen tot 'assist van het seizoen'.

Het antwoord van City volgde razendsnel. Vanaf de rand van de zestien verschalkte Mateo Kovacic, de vervanger van de langdurig geblesseerde Rodri, Fulham-doelman Bernd Leno. Diezelfde Kovacic maakte na rust vanaf vrijwel dezelfde afstand, op aangeven van Bernardo Silva, de 2-1. City had de touwtjes na de tweede goal van de Kroaat stevig in handen.

Fulham deed in de slotfase een poging om een slotoffensief in te zetten, het doelpunt viel aan de andere kant. Jérémy Doku maakte acht minuten voor tijd aan alle illusies een eind door op schitterende wijze de 3-1 te maken. Fulham deed via Rodrigo Muniz nog wel wat terug, maar zijn goal kwam te laat om nog tot de gelijkmaker te komen. Door de overwinning komt City op zeventien punten, één punt achter Liverpool.

Arsenal - Southampton 3-1
Zonder Jurriën Timber, die ook niet bij de selectie van Oranje zit, ging Arsenal op jacht naar de zege op Southampton. Na een vrij saaie eerste helft volgde een aantrekkelijke tweede, waarin The Saints de voorsprong pakten. Arsenal moest buigen na een aanval uit het boekje, die begon bij doelman Jan Bednarek, met Cameron Archer als eindstation.

Net als City antwoordden ook The Gunners razendsnel na een achterstand. Kai Havertz tekende drie minuten na de 0-1 voor de gelijkmaker op aangeven van Bukayo Saka. Invaller Gabriel Martinelli maakte acht minuten nadat hij het veld in was gekomen de bevrijdende 2-1. Saka tekende voor slotakkoord in Noord-Londen en daarmee was de overwinning binnen.

Saka kroonde zich met twee assists én een goal tevens tot man van de wedstrijd. De ploeg van manager Mikel Arteta deelt door de winst de tweede plek met City.

Brentford - Wolverhampton Wanderers 5-3
Een knotsgek duel tussen Brentford en Wolves is zaterdag gewonnen door de thuisploeg. Met Sepp van den Berg in de basis kwam Brentford 'pas' in de tweede minuut op voorsprong. De voorbije drie duels scoorden The Bees steevast in minuut één en nu is dus de 'teloorgang' ingezet. Het antwoord van Wolves kwam twee minuten later, waarna Bryan Mbuemo na twintig minuten vanaf de stip voor de 2-1 zorgde.

Wederom maakte Wolverhampton zeer snel gelijk. Voormalig FC Groningen-spits Jorgen Strand Larsen nam de treffer voor zijn rekening, waarna er opnieuw héél snel geantwoord werd. Twee minuten na de goal van Strand Larsen greep Brentford voor de derde keer de leiding. Nog voor rust werd de 4-2 gemaakt en in de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar. De van Liverpool overgekomen Fábio Carvalho maakte in de blessuretijd de 5-2, waarna het laatste woord voor Wolves-back Rayan Aït Nouri was.