De Ligt zelfkritisch over wedstrijden in Oranje

'Extra vergrootglas' voor De Ligt: 'Mensen verwachten vanwege m'n verleden veel'

Vandaag om 13:28

Matthijs de Ligt heeft de kritiek die hij na de laatste interlandperiode kreeg naar eigen zeggen verwerkt. De 25-jarige verdediger van Manchester United maakte tegen zowel Bosnië & Herzegovina als Duitsland geen goede indruk.

In het duel met Duitsland werd De Ligt, die de fout in ging bij de tegengoal, in de rust gewisseld. "Mensen verwachten natuurlijk veel van je, vanwege je verleden. Dus er wordt altijd met een extra vergrootglas naar je gekeken", beseft hij in gesprek met Viaplay. "Bij het Nederlands elftal is dat niet anders. Ik weet zelf ook of ik dingen goed of niet goed doe. Dat heb ik geanalyseerd."

"Natuurlijk, iedereen ziet de acties die beter konden. Dat weet ik zelf ook", erkent een zelfkritische De Ligt. "Maar ik weet ook dat ik tot die tijd pas 65 minuten had gespeeld." Tot de interlandperiode van september speelde De Ligt drie wedstrijden voor United, waarvan twee als invaller.

"Ik baalde ervan", stelt De Ligt, doelend op zijn optredens in Oranje. "Ik had liever beter gespeeld en het team beter geholpen. Helaas kon dat niet."