Cambuur-spelers staan 'duizend procent' achter Henk de Jong

Cambuur-spelers staan 'duizend procent' achter De Jong: 'Voor hem door het vuur'

Vandaag om 08:16

Het SC Cambuur van Henk de Jong kent geen fantastische competitiestart. Toch wisten de Friezen vrijdagavond, door met 0-1 van VVV-Venlo te winnen, een grote stap te zetten weg uit de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Na afloop van het duel wordt benadrukt dat de selectie van Cambuur voor 'duizend procent' achter hun trainer staat.

"Het is nu denk ik een mooi moment om te zeggen dat wij niet honderd, maar duizend procent achter de trainer staan", valt Mark Diemers na afloop van het duel in Venlo direct met de deur in huis. "Dit is onze trainer en voor hem gaan we door het vuur. Dat heb je vandaag ook gezien."

Met zeven punten uit acht wedstrijden kwam de positie van De Jong steeds meer onder druk te staan. Vrijdagavond werd door de winstpartij in Venlo even wat druk van de ketel gehaald. "Dat is denk ik een duidelijk signaal vanuit de selectie. We zijn hartstikke gek met de trainer, en de trainer met ons. Ik denk ook dat je door de eerdere resultaten moet heen kijken. We hebben ook veel goede wedstrijden gespeeld, die we eigenlijk hadden moeten winnen. Dat we dat niet hebben gedaan, ligt voor een groot gedeelte aan de spelersgroep en niet alleen aan de staf."

Diemers benadrukt dan ook dat een vertrek van zijn trainer niet aan de orde is. "We zijn hartstikke blij met de trainers en we werken prima samen", besluit de middenvelder.