SC Cambuur gaat zich versterken met Jonathan Afolabi van KV Kortrijk

'Cambuur versterkt zich met oud-Celtic-talent en heeft tijdelijk nieuwe spits'

1 september om 07:44
Laatste update: 1 september om 14:05

SC Cambuur heeft met Jonathan Afolabi (24) een nieuwe spits in huis gehaald. Althans, dat meldt transferjournalist Sacha Tavolieri. Afolabi zou op huurbasis van het Belgische KV Kortrijk naar Leeuwarden verkassen.

'Kortrijk en Cambuur hebben een akkoord bereikt', deelt Tavolieri op X. Afolabi gaat tot het eind van dit seizoen voor Cambuur spelen.

Afolabi is een linksbenige spits uit Ierland, waarvoor hij jeugdinternational was. Bij zijn club Kortrijk komt hij dit seizoen amper aan de bak. Vorig seizoen moest de Ier het voornamelijk doen met invalbeurten. Alvorens Afolabi in België neerstreek, stond hij onder contract bij Celtic, dat hem uitleende aan Airdrieonians, Ayr United en Dundee FC uit Schotland. Uiteindelijk werd hij verkocht aan Bohemians, waarvan Kortrijk hem kocht.

Kortrijk wil een oplossing zoeken voor zijn overbodige pion, die nog tot medio 2026 vastligt in België en het lijkt wederom op een uitleenbeurt uit te draaien. In totaal kwam de spits dertien keer in actie voor de Belgen. Hij maakte één officieel doelpunt.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: