RKC haalt Van der Water van Cambuur

Van der Water keert terug naar de Eredivisie en laat Cambuur achter zich

2 september om 21:42
Laatste update: 2 september om 22:03

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Silvester van der Water. De buitenspeler komt over van SC Cambuur en zal tot het einde van het seizoen voor RKC Waalwijk uitkomen, zo melden de Brabanders via de eigen website.

Aanvankelijk leek het niet meer van een deal te komen tussen Cambuur en RKC, daar de club uit Leeuwarden de stekker uit de onderhandelingen trok. Ondanks een transferverzoek van Van der Water zelf wilden de Friezen niet meewerken aan een overstap. Uiteindelijk hebben de partijen elkaar toch weten te vinden en vertrekt de behendige buitenspeler naar de Eredivisie.

De technisch directeur van RKC, Mo Allach, prijst zichzelf gelukkig met zijn aanwinst. "Silvester is een speler die specifieke kwaliteiten en wapens aan onze selectie toevoegt, waardoor wij aanvallend meer mogelijkheden creëren." Ook Van der Water zelf kijkt uit naar zijn nieuwe club. "Ik heb zin om aan de slag te gaan bij RKC Waalwijk. Na een goed en fijn gesprek met de club is het heel helder wat de visie en werkwijze is. Gecombineerd met de geweldige faciliteiten kijk ik er naar uit om bij deze familie club aan de gang te gaan."

Van der Water kwam eerder uit voor Almere City FC, Heracles Almelo en het Amerikaanse Orlando. Hij speelde 37 wedstrijden voor Cambuur. Hierin wist hij vijf keer te scoren en gaf hij vier assists. Afgelopen winter werd hij verhuurd aan PEC Zwolle. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!