AC Milan wilde Gimenez afgelopen zomer aantrekken

Gimenez onthult geklapte toptransfer op Deadline Day: 'Deur staat nog steeds open'

4 oktober om 23:50

Het had niet veel gescheeld, of Santiago Gimenez speelde voor AC Milan. De Italiaanse topclub was afgelopen zomer bijzonder geïnteresseerd in de spits van Feyenoord. De clubs kwamen er uiteindelijk niet uit, onthult hij zelf in gesprek met ESPN Mexico. 

"De laatste dag van de transfermarkt was erg intensief voor mij", blikt Gimenez terug. "Vooral de laatste uren. AC Milan werd erg concreet voor mij, maar de deal kon niet worden gesloten door de te korte tijd en de vraagprijs van Feyenoord." De 23-jarige spits, die momenteel in zijn thuisland Mexico herstelt van zijn bovenbeenblessure, zag daarmee bijna een grote voetbalwens in vervulling gaan. 

"Milan is een droomclub voor mij", geeft hij toe. "Ik ben opgegroeid met spelers als Ronaldo, Ronaldinho en Kaka. Uiteindelijk is het er niet van gekomen, maar het feit dat er verregaande interesse is geeft je al het gevoel dat je belangrijk bent. Voor mij staat de deur naar Milaan uiteraard nog steeds open."

Gimenez bleef zoals bekend in Rotterdam. Een kleine twee weken terug ging het mis. Tijdens het duel met NAC Breda viel hij uit. Gimenez staat minimaal drie maanden aan de kant. Feyenoord-trainer Brian Priske heeft Ayase Ueda aangewezen als zijn (tijdelijke) vervanger.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!