Kieft niet enthousiast over Feyenoord-aanwinst Hwang

Geprezen Feyenoorder imponeert Kieft niet: 'Zou afgelopen seizoen bankzitter zijn'

Vandaag om 20:00

Wim Kieft is, in tegenstelling tot veel andere Feyenoord-volgers, nog niet onder de indruk van In-Beom Hwang. De zomeraanwinst kreeg na zijn eerste paar wedstrijden complimenten, maar de oud-spits gaat niet mee in dat enthousiasme. 

Feyenoord haalde Hwang afgelopen zomer naar De Kuip. Hij debuteerde tegen Bayer Leverkusen in de Champions League, en speelde sindsdien elke wedstrijd. "Op het hoogste niveau heb je tempo nodig. En dat heeft Hwang. Het is dadelijk heel moeilijk voor Zerrouki om nog terug in de basis te komen", zei een lovende Mario Been nog na het duel met NAC Breda (2-0). 

Kieft is minder enthousiast, en vindt Feyenoord sowieso nog een beetje een vreemdelingenlegioen. 'Met een elftal met zeven nieuwe spelers kan je niet anders verwachten. Helemaal omdat ze kwalitatief tekort komen', tekent hij op in zijn nieuwe column voor De Telegraaf.

'De Koreaan Hwang is een aardige speler, maar zou in het Feyenoord van afgelopen seizoenen bankzitter zijn', besluit Kieft zijn betoog over de Zuid-Koreaan, die komende zondag hoogstwaarschijnlijk weer het vertrouwen krijgt van trainer Brian Priske. Dan speelt Feyenoord thuis tegen FC Twente.  

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!