Van der Gijp en Derksen kritisch op afwerken Ajax-spits Brobbey

Grote twijfels over potentie Brobbey: 'Vind hem eigenlijk niet zo'n groot talent'

4 oktober om 23:14
Laatste update: 4 oktober om 23:35

René van der Gijp heeft vrijdagavond bij Vandaag Inside zijn vraagtekens gezet bij de manier van afwerken van Brian Brobbey. De analist beschouwt de spits van Ajax als een groot talent, maar dat hij grote kansen blijft missen is volgens hem geen toeval. Johan Derksen is een stuk kritischer.

Brobbey kreeg donderdagavond tegen Slavia Praag een aantal goede mogelijkheden, maar tot scoren kwam de spits niet. Over een gebrek aan talent maakt Van der Gijp zich echter geen zorgen. "Ik maak me alleen zorgen om de manier waarop hij het doet", begint hij. 

"Het is gewoon niet goed. Je kunt een bal naast schieten, maar hij heeft het gevoel totaal niet. Hij valt ook altijd. Waarom zou je vallen? Het is zonde", vervolgt Van der Gijp, die vindt dat het de spits van het Nederlands elftal aan rust ontbeert. "Als je alleen op de keeper afgaat, moet je toch je rust hebben. Er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden, maar je moet toch de rust hebben om het goede te doen. Je kunt niet in z'n vijf blijven, al is het even een halve seconde."

De kritiek van tafelgenoot Derksen is een stukje minder mild. "Als hij scoort, scoort hij altijd in een soort kluts. Het is altijd een beetje rommelig. Ik vind hem eigenlijk niet zo'n groot talent. Ik zie het nooit."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!