Mikel Arteta doet vragen rond Oranje-absentie Jurriën Timber opborrelen

Arteta doet vragen rond Oranje-absentie Timber opborrelen: 'We moeten kijken'

Vandaag om 16:59

Opvallend: Jurriën Timber behoort niet tot de definitieve selectie van Oranje, maar Mikel Arteta sluit niet uit dat hij komend weekend 'gewoon' speelt voor Arsenal. Ronald Koeman gaf geen reden voor de afwezigheid van de verdediger. Toch leek zijn fitte gesteldheid de doorslag te geven.

De namen van Jerdy Schouten en Jurriën Timber schitterden vrijdag door afwezigheid op de definitieve lijst van de bondscoach. Waar Peter Bosz op de persconferentie in aanloop naar de Eredivisie-wedstrijd van PSV aangaf dat Schouten kampt met 'algehele vermoeidheid', wil Arteta op zijn persconferentie niet teveel prijs geven.

"We moeten kijken hoe we met sommige spelers omgaan op de training, dat was ook vandaag het geval. We maken vanmiddag een beslissing of we hen (Ben White en Timber, red.) onderdeel uit laten maken van de wedstrijdselectie", aldus Arteta, die het zondag met Arsenal tegen Southampton opneemt.

De absentie van Timber in Oranje kwam voor menigeen redelijk als een verrassing. Afgelopen dinsdag speelde de verdediger in de Champions League nog tegen Paris Saint-Germain. Ian Maatsen (Aston Villa) en Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) stonden op hun beurt weer niet op de voorlopige lijst, maar hebben alsnog een uitnodiging voor het trainingskamp van Oranje ontvangen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!