Perez over Ajax en Slavia Praag

Perez ziet vooruitgang bij Ajax: 'Vorig jaar was het: wij gaan lekker voetballen'

Vandaag om 13:10

Kenneth Perez constateert dat Ajax onder Francesco Farioli de nodige stappen zet. Volgens de analist zouden de Amsterdammers de wedstrijd tegen Slavia Praag (1-1) vorig jaar nog hebben verloren.

Ajax moest donderdagavond in Praag genoegen nemen met een punt. De ploeg van Farioli kwam door een rode kaart voor Youri Baas met tien man te staan en verdedigden het gelijkspel succesvol. "Deze wedstrijd had Ajax vorig seizoen verloren. Een jaar geleden hadden de spelers waarschijnlijk gedacht: wij zijn Ajax en wij gaan lekker voetballen", zegt Perez bij Voetbalpraat op ESPN.

Branco van den Boomen zette Ajax via de stip op voorsprong. In de tweede helft werd het billenknijpen voor de Amsterdammers. "Je speelde tegen een tegenstander die ook niet bijster goed is. Dit had alle kanten op kunnen gaan, maar dit is ook niet het Ajax zoals we willen zien", aldus Perez. "Dit is een team met heel weinig bijzondere spelers en dat beseffen ze nu eigenlijk best goed. Ze verdedigden daardoor nu meer als team."

Ajax won de eerste Europa League-wedstrijd met 4-0 van Besiktas. Na twee speelrondes staan de Amsterdammers met vier punten op de zesde plaats.