Chory woest door vele vallen van Ajax-spelers

'Ajax kwam hier om op de grond te liggen, het kookte in me'

Vandaag om 07:59

Slavia Praag-spits Tomas Chory was niet te spreken over de speelwijze die Ajax hanteerde tegen zijn ploeg donderdagavond. Volgens de doelpuntenmaker kwamen de Amsterdammers naar Tsjechië om ‘het gras te testen’.

Tegenover de Tsjechische pers onthult Chory dat hij wel meer had verwacht van Ajax. "Achteraf kunnen we leven met het punt, de eerste helft waren zij bepalend, kwamen we overal een stap te laat. Na rust zag je een ander Slavia, en heb ik tot het laatst gedacht dat we nog konden winnen. Ik had eigenlijk wel meer van Ajax verwacht." Chory maakte als invaller de 1-1 via een kopbal. 

Ajax-fans klaagden online massaal over de spelers van Slavia die bij het minste of het geringste gingen liggen, maar volgens Chory was het in ieder geval andersom. "Ajax kwam hier op de grond liggen om de kwaliteit van ons gras te testen. Het kookte in me, ik had het liefst vier van hen op mijn rug genomen en ze zelf gedragen." Chory maakte in de tweede helft nog ruzie met invaller Anton Gaaei, die een ingooi niet wilde nemen omdat hij van alles naar zijn hoofd kreeg vanuit het publiek.