Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku niet in selectie België

België maakt selectie bekend: Tedesco laat twee grote namen thuis

Vandaag om 10:33

Domenico Tedesco heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de komende interlandperiode. De bondscoach doet geen beroep op Romelu Lukau en Kevin De Bruyne. PSV'er Matteo Dams zat wel bij de voorselectie, maar doorstond de schikking niet. Matte Smets, Cyril Ngonge en Malick Fofana maken wel hun debuut.

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vrijdag uitgekomen: Tedesco laat De Bruyne en Lukaku uit zijn selectie voor de interlands tegen Italië en Frankrijk. De Bruyne is geblesseerd en wil geen risico nemen. Volgens Tedesco vindt Lukaku het nog te vroeg na zijn late transfer naar Napoli eind augustus.

Lijst van afwezigen gaat verder
Verder is ook Julien Duranville geblesseerd, is Thomas Meunier nog niet honderd procent fit, ontbreekt Thomas Kaminski vanwege persoonlijke redenen en moet Arthur Vermeeren zich gaan bewijzen bij de beloften.

Debutanten bij de Rode Duivels
Aan nieuwe namen in de selectie is echter geen gebrek. Ngonge van Napoli, mets van KRC Genk én Fofana van Olympique Lyon mogen zich komende week bij de selectie van Tedesco melden. Ook Maarten Vandevoordt haalde de selectie. De doelman van RB Leipzig zat al eerder bij de groep, maar moet nog zijn debuut maken voor het nationale elftal.