De Bruyne pareert: 'Tegen Oranje ook geen favoriet'

De Bruyne pareert kritiek op Rode Duivels en kondigt alvast afscheid aan

6 september om 11:23
Laatste update: 6 september om 11:40

Kevin De Bruyne verwacht dat hij na het WK 2026 stopt als international van België. De 33-jarige spelmaker van Manchester City overwoog heel even om er na het afgelopen EK al een punt achter te zetten, vertelt hij.

"Maar ik voel me nog goed. En als je nog een WK wil spelen, dan kan je niet zeggen dat je niet meer beschikbaar bent, en daarna weer wel. Dat is niet correct naar de groep", zegt De Bruyne tegen Het Laatste Nieuws. Na het WK is zijn interlandcarrière hoogstwaarschijnlijk wél voorbij. "Kijk, zo'n Cristiano Ronaldo en Luka Modric, die blíjven maar gaan. De meeste mensen zijn niet zo. Laten we realistisch zijn: na het WK ben ik 35."

De Bruyne blikt ook terug op het EK in Duitsland, waar de Rode Duivels in de achtste finales strandden tegen Frankrijk. Die vroege uitschakeling zorgde voor teleurstelling in België. "Hebben we er niet alles aan gedaan? Ik denk van wel", pareert de middenvelder. "Maar misschien is Frankrijk kwalitatief gewoon veel beter dan ons. Is dat nu zo moeilijk om toe te geven? Frankrijk was ook niet goed, hé, maar ze zijn kwalitatief wel beter dan ons."

De Rode Duivels hadden Frankrijk echter kunnen ontlopen als er niet was verloren van Slowakije in de groepsfase. "Dan hadden we tegen Nederland of Engeland gespeeld, en waren we ook géén favoriet geweest. Het is altijd áls áls áls. Er was zoveel commotie over die tweede plaats, maar tegen Nederland hadden we dezelfde match kunnen spelen en verliezen. Óf winnen", aldus De Bruyne.