Mourinho deelt complimenten uit aan Twente

Mourinho analyseert gelijkspel: 'Daarna krijgt de wedstrijd een ander verhaal'

Vandaag om 08:57
Laatste update: om 09:16

José Mourinho was onder de indruk van het spel van FC Twente. De Portugese coach deelt complimenten uit aan de Tukkers, maar hij komt wel met een andere analyse dan de meesten na het Europa League-duel. Fenerbahçe had volgens hem moeten winnen.

"Ik denk dat we hier hadden kunnen winnen en dat verdienden. Bij een 0-0 stand hadden wij de twee grootste kansen van de wedstrijd", luidt de analyse van Mourinho over de wedstrijd in de Grolsch Veste. "Daarna krijgt de wedstrijd wel een ander verhaal. Ik ben het er zeker mee eens dat Twente goed was en dat ze ons een moeilijke wedstrijd gaven. Toen zij voorkwamen hadden we het moeilijk, maar de twee grootste kansen waren voor ons."

Mourinho kwam met nog meer complimenten over het defensieve werk van Twente. "Zij waren heel goed georganiseerd en de eerste helft was voor hun. Verdedigend is Twente erg goed, dat had ik al gezien tegen Manchester United. Ze zetten veel mensen in de as, waardoor het lastig is om er tussendoor te spelen. Toch hebben we twee goede kansen gevonden. Ik denk dat het resultaat uiteindelijk prima is."