Tadic lovend over FC Twente

Tadic kritisch op eigen ploeg na gelijkspel tegen FC Twente: 'Dat was niet goed'

Vandaag om 08:39
Laatste update: om 09:17

Dusan Tadic heeft lovende woorden voor FC Twente. De Serviër, die in het verleden speelde voor De Tukkers, beleefde met Fenerbahçe een lastige avond in De Grolsch Veste (1-1). 

"Ik denk dat Twente een geweldige mix van spelers is met een goede trainer, ze hebben ons een lastige avond bezorgd", reageert Tadic na afloop bij Ziggo Sport. "Als we twee, drie passes versturen, dan kunnen we Twente in de problemen brengen. Maar we maakten te veel fouten, Twente was scherp en het is een moeilijke wedstrijd voor ons geworden."

Na de wedstrijd vertelde zowel Joseph Oosting als José Mourinho dat hun ploeg de drie punten had kunnen pakken. Tadic kan zich wel vinden in de woorden van beide trainers. "Ze hebben allebei gelijk", stelt de aanvaller. "Twente was in de eerste helft sterk met goede acties, goed combinatiespel en veel diepgang. Zij waren heel slim, wij een beetje slordig. Een beetje nonchalant, dat was niet goed."

Uiteindelijk eindigde het duel in Enschede in een 1-1 gelijkspel, mede door een doelpunt van Tadic. Hij kent de Nederlandse voetbaltermen nog steeds. "Ja, dat heet een wippertje, dat ben ik niet vergeten. Die heb ik weleens eerder gemaakt hier", lacht de routinier.