Farioli reageert op gelijkspel Ajax

Farioli tevreden over houding Ajax in moeilijke fase: 'We hebben wat laten zien'

3 oktober om 21:37

Francesco Farioli vindt dat Ajax karakter heeft getoond in het gelijkspel tegen Slavia Praag. De trainer zag dat zijn ploeg in de eerste helft ‘totale controle’ had, maar achteraf is hij blij met een punt.

"Allereerst moeten we het even over de spelers hebben", waren de eerste woorden van Farioli op de persconferentie. "De mentaliteit en de houding die ze hebben getoond tot het eind, zelfs met tien man. In de eerste helft hadden we de totale controle. We kregen ook voor de penalty nog kansen om te scoren. We hadden de kansen om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar in dat soort momenten moeten we sterker zijn."

Farioli zag in de tweede helft dat zijn ploeg het onderste uit de kan wilde halen en daar kan hij tevreden over zijn. "In de tweede helft was het een stuk anders. Zij proberen een spelletje te spelen waar ze echt op leven en dood speelden. Op dat moment moet je je daarvan afsluiten. Jammer genoeg incasseren we die 1-1 en na de rode kaart was de reactie heel positief. Samenvattend is dit een belangrijk punt en hebben we laten zien dat er karakter in de ploeg zit."