AZ-uitblinker Mijnans droomt van Oranje

AZ-uitblinker ziet kansen in Oranje: 'De spoeling is daar een stuk dunner'

Vandaag om 14:23

Sven Mijnans droomt van het Nederlands elftal. De spelmaker van AZ laat zich steeds nadrukkelijker gelden bij de Alkmaarders en in gesprek met Voetbal International spreekt hij uit dat Oranje een persoonlijk doel is. Ook laat hij zich uit over de Europese wedstrijden van AZ.

Nu Mijnans steeds belangrijker wordt bij AZ, heeft hij zijn zinnen gezet op het volgende doel: het Nederlands elftal. "Ik heb natuurlijk ook naar het EK gekeken. Xavi Simons op rechts, Xavi Simons op 10. Reijnders op 6, Reijnders op 10. Het was toch een beetje zoeken op die positie. Het is niet dat ze, net als op de andere plekken op het middenveld, de posities driedubbel bezet hebben."

"De spoeling is een stuk dunner bij de aanvallende middenvelders", vervolgt de creatieveling van de Alkmaarders. Als ik inderdaad een goed seizoen draai, dan is het WK van 2026 wel een bepaald richtpunt", aldus Mijnans, die na zijn optreden tegen FC Utrecht lof toebedeeld kreeg van zowel Kenneth Perez als Theo Janssen.

Ook Europees is AZ weer actief, en dat is iets waar Mijnans zich op verheugt. "Tottenham-uit en Bilbao-uit zijn twee fantastische potjes, dat staat voorop. Fantastisch om mee te maken. We hebben natuurlijk al een paar mooie Europese wedstrijden meegemaakt. Toen ik bij AZ kwam anderhalf jaar geleden, mocht ik direct instromen in een ploeg die wedstrijden tegen West Ham en Lazio en noem maar op zou gaan spelen. Vorig jaar hebben we nog tegen Aston Villa gespeeld. Dit jaar hebben we weer een prachtige loting en ik denk dat de nieuwe opzet van het toernooi heel leuk is. Genoeg mooie wedstrijden om jezelf in the picture te spelen."