Perez geniet van 'gogme' van Mijnans

Perez roemt pareltje bij AZ: 'Hij neemt hem aan alsof het niets is'

29 september om 22:32

Kenneth Perez is lovend over Sven Mijnans. De analist meent dit weekend weinig fijnbesnaarde spelers aan het werk te hebben gezien in de Eredivisie, maar genoot van de middenvelder van AZ. Dat stelt de Deen bij Dit was het Weekend.

"Ik werd dit weekend echt moe van hoe weinig creativiteit er is. Weinig spelers die een man uit kunnen spelen, of die vooruit kijken", vangt Perez aan, waarna hij aangeeft toch een uitzondering gezien te hebben. "Mijnans doet dat wel. Hij kijkt even snel naar voren, neemt hem aan alsof het niets is. Hij hoeft niet naar zijn aanname te kijken, dus hij heeft veel meer tijd om om zich heen te kijken. Sommigen hebben alle moeite met de aanname."

"Dit is wel zó slim", zegt Perez over de wijze waarop Mijnans zich tussen Mike van der Hoorn en Vasilios Barkas manoeuvreerde en uiteindelijk de assist gaf op de 1-0 van Troy Parrott. "Dit doet me denken aan Barry van Galen. Een heel klein duwtje, dat is gogme."

Perez hoopt dit seizoen meer moois te zien van Mijnans. "Die schuine ballen ook die hij speelt, hij heeft een prachtige techniek met links. Ik vond hem de meest creatieve en als hij de bal kreeg, dan gebeurde er wat. Ik hoop dat dit zijn seizoen wordt, waarin hij AZ echt over dode punten kan helpen. Maar ik heb groot vertrouwen in hem als nummer tien."