Janssen geniet van Mijnans bij AZ

Janssen geniet bij AZ: 'Veruit de beste op het veld, echt hogeschoolvoetbal'

Vandaag om 10:45

Sven Mijnans heeft zondagavond een uitstekende indruk achtergelaten bij AZ, ondanks de 1-2 nederlaag tegen FC Utrecht. Theo Janssen heeft genoten van de uitblinkende middenvelder, die goed was voor de assist bij de openingstreffer van Troy Parrot. 

Ondanks de nederlaag speelde AZ een goede wedstrijd in eigen huis tegen FC Utrecht, met Mijnans als één van de uitblinkers. "Hij was veruit de beste op het veld, in alles wat hij deed en met name de combinaties met Parrott. Het was echt hogeschoolvoetbal", stelt Janssen bij Studio Voetbal.

De 24-jarige middenvelder is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Alkmaar, waar hij doorbreekt onder trainer Maarten Martens. Tot dusver staat de teller van Mijnans op twee goals en twee assists in zeven Eredivisie-duels. "Hij heeft de bal aan een touwtje, en ook nog eens een geweldige traptechniek. Hij heeft het overzicht en geeft de ballen af op de juiste snelheid", aldus Janssen.

Bij de treffer van AZ was Mijnans belangrijk met de assist. Na een miscommunicatie tussen Mike van der Hoorn en Vasilios Barkes kwam de middenvelder ertussen om vervolgens af te leggen op Parrot. "Hij doet het echt heel slim bij die eerste goal, ook door de diepte die hij heeft in zijn spel. Ik heb enorm genoten van hem vandaag", looft Janssen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)