Bilbao-trainer Ernesto Valverde blikt vooruit op Europa League-duel met AZ

Valverde ziet gelijkenissen tussen Bilbao en AZ: 'Lijken een beetje op elkaar'

Vandaag om 12:28

Ernesto Valverde heeft zich goed voorbereid op het Europa League-duel tussen Athletic Bilbao en AZ. De trainer van de Basken onderschat zijn tegenstanders uit Alkmaar absoluut niet, zo benadrukt hij op de persconferentie.

"Ze hebben een fantastisch team, heel dynamisch en heel aanvallend ingesteld. Ik verwacht dat zij hetzelfde niveau halen als we tot nu van ze gezien hebben. Dat is ook de reden dat ze het goed doen in de competitie en al drie punten hebben in Europa", begint Valverde in aanloop naar het treffen van donderdagavond.

Wat de Spanjaard tegenover het Alkmaarse strijdplan gaat zetten, weet hij al. "Wij moeten proberen om ze onze wil op te leggen. "We lijken als teams een beetje op elkaar. Wij zetten ook hoog druk en zoeken ook diepte als we de ruimte hebben."

Het thuisvoordeel van Bilbao zou de ploeg van Valverde daarbij kunnen helpen. "Ik verwacht een geweldige sfeer in San Mames", stelt de trainer. "We hebben zo lang gewacht op een Europese thuiswedstrijd en ik heb zo'n voorgevoel dat het publiek volle bak achter ons gaat staan. Hopelijk kunnen wij ze terugbetalen." Bilbao en AZ trappen donderdag om 21.00 uur af.