Bilbao-supporters baren opzien tijdens Europese avond: Valverde biedt excuses aan

Vandaag om 12:52
Laatste update: om 13:04

De terugkeer van Athletic Bilbao in Europa werd er een met een grote smet. Zowel de Baskische club als trainer Ernesto Valverde spreken hun afschuw uit over de eigen supportersgroepen die aanwezig waren bij het duel met AS Roma (1-1).

Athletic Bilbao speelde donderdagavond zijn eerste Europese wedstrijd sinds zes jaar tijd. Meegereisde fans zorgden er echter voor dat de bijzondere avond in mineur eindigde: supporters van de uitploeg gooiden donderdag vuurwerk in een vak met AS Roma-supporters.

Zelfs de spelers van Bilbao moesten eraan te pas komen om de supporters in het uitvak tot rust te manen. Valverde zag het allemaal met leden ogen aan. "Voetbal moet een feestje zijn, we houden er niet van als er vuurwerk wordt gegooid naar de tegenstander. Dit is een smet op de wedstrijd. We betreuren deze incidenten veroorzaakt door een kleine groep fans die de meerderheid niet vertegenwoordigen", aldus de oefenmeester.

Ook Bilbao zelf laat van zich horen middels een statement. 'Dit is niet onze stijl. Deze kleine groep mensen beschaamt het imago van onze fans, die bekend staan om hun voorbeeldige gedrag en hun onvoorwaardelijke steun voor het team. Dit gedrag past niet bij de historische waarden van Athletic, zoals respect, sportiviteit en co-existentie', klinkt het.