Wellenreuther reageert na penaltymoment bij Girona-Feyenoord

Wellenreuther komt met reactie: 'Ik gaf de penalty zelf weg, maar...'

Vandaag om 09:23

Feyenoord-goalie Timon Wellenreuther spreekt van een 'gekke avond' na de 2-3 zege op bezoek bij Girona in de Champions League. De doelman veroorzaakte een strafschop, keerde deze en bleek een sta-in-de-weg voor de thuisploeg.

"Het was een gekke avond", concludeert Wellenreuther bij Ziggo Sport. "Ik denk dat wij goed gespeeld hebben, maar zij ook. We hebben allebei veel kansen gehad. Heel gek, maar ik ben heel trots op het team. We kwamen ontzettend sterk terug na de snelle achterstand. En ook weer na de 2-2. We hebben mentaliteit getoond. Dat is goed."

Wellenreuther erkent dat Feyenoord deze overwinning nodig had. "Vooral na de moeilijke periode de afgelopen weken", aldus de Duitser. "We hebben zoveel buitenlandse spelers erbij gekregen, dat we elkaar moeten gaan vinden. Nog steeds. Maar je hebt avonden als deze nodig om beter te worden. Hopelijk is dit een start."

Vervolgens komt Wellenreuther te spreken over het penaltymoment. "Ik gaf de penalty zelf weg, maar naar mijn mening was het er geen", stelt de goalie. "Hij zag me komen en sprong tegen me aan. Ik wist dat hij niet zou wachten en een hoek zou kiezen. Daarom koos ik blind een hoek. Dan moet je de goede hoek kiezen, gelukkig zat ik vol in de juiste hoek."

Vlak na de 2-3 van Feyenoord, stond Wellenreuther nog een keer in de weg met een uitstekende redding. "Dat was natuurlijk heel erg belangrijk. Maar hoe het hele team de voorzetten, corners en alles verdedigden, daar kunnen we heel trots op zijn. Echt een teamprestatie."