Conclusies na Girona - Feyenoord

Zes Feyenoord-conclusies: ademruimte Priske, vertrouwen Ueda krijgt nieuwe knauw

Vandaag om 21:10

Feyenoord heeft woensdagavond vertrouwen getankt in Spanje. De Rotterdammers pakten de eerste drie punten in de competitiefase van de Champions League, door Girona FC met 2-3 te verslaan in een krankzinnige wedstrijd. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies.

Gewenste revanche in de Champions League
Met de deceptie tegen Bayer Leverkusen (0-4) had Feyenoord niet bepaald zijn visitekaartje afgegeven in Europa. In Girona toonden de Rotterdammers aan wel degelijk iets te zoeken te hebben in de Champions League. Onder aanvoering van aanvoerder Quinten Timber werden de Spanjaarden verslagen en dus doet Feyenoord weer helemaal mee in het belangrijkste Europese toernooi.

Priske tankt vertrouwen
De druk stond erop bij trainer Brian Priske, nadat slechts één van de laatste vijf wedstrijden werd gewonnen door Feyenoord. De 47-jarige Deen krijgt door de zege weer even ademruimte. De manier waarop Girona verslagen werd, zal de Rotterdamse achterban goed doen: de spelers van Feyenoord vochten voor iedere meter. Dat Dávid Hancko in de slotfase kramp kreeg, zegt voldoende.

Milambo en Osman in spoor Loovens en Van Persie
Met Antoni Milambo en Ibrahim Osman stonden er twee tieners aan de aftrap voor Feyenoord. Het is pas de tweede keer in de clubhistorie dat dit is gebeurd in een Champions League-wedstrijd. Glenn Loovens en Robin van Persie waren in oktober 2022 tegen Dinamo Kiev de andere twee die tegelijk startten.

Uiterst ongelukkige Ueda
Nee, het hield niet over wat Ayase Ueda liet zien. Sterker nog: de vervanger van de langdurig geblesseerde Santiago Gimenez was de grote dissonant. Timber gunde de Japanner de door hem versierde strafschop om zelfvertrouwen te kweken, maar het vertrouwen van Ueda kreeg juist een nieuwe knauw na zijn zwak ingeschoten penalty. Ook na rust hielp hij een grote kans om zeep. Ueda is duidelijk aan het worstelen in de punt van de aanval.

Timber opnieuw motor op het middenveld
Met name voor rust was het een genot om Timber aan het werk te zien. Constant loerde de captain op een risicovolle bal van Girona, die nog vaak gegeven werd ook. Met een onderschepping stond hij aan de basis van de 1-2 en versierde hij een strafschop. Het powerhouse nam Feyenoord in Catalonië bij de hand.

Héél belangrijke driepunter
Met het oog op het resterende programma is de overwinning op Girona héél welkom. Feyenoord mag later deze maand naar Benfica en in november naar Manchester City, terwijl Bayern München nog op bezoek komt. Experts zeggen dat tien punten volstaan om bij de eerste 24 te eindigen, en dus door te stoten naar de knock-outfase. Gezien het moordende schema zijn deze drie punten broodnodig.