Van der Vaart pleit voor één wijziging bij Feyenoord

Van der Vaart pleit voor één wijziging bij Feyenoord: 'Je moet hem opstellen'

Vandaag om 19:07

Rafael van der Vaart vindt dat Brian Priske zo snel mogelijk een wijziging moet doorvoeren in zijn basisopstelling bij Feyenoord. Volgens de 109-voudig international is Justin Bijlow beter geschikt als eerste doelman dan Timon Wellenreuther.

"Ik wilde het nog even hebben over die keeper", begint Van der Vaart bij Ziggo Sport tijdens de voorbeschouwing op het Champions League-duel met Girona. "Afgelopen seizoen kwam hij (Wellenreuther, red.) erin zonder druk. Want iedereen wist dat Justin Bijlow de nummer één onder de lat was, dus dan is het lekker keepen. Dan ziet het er allemaal goed uit."

"Nu moet hij zich wél bewijzen en heeft hij de ene ketser na de andere", gaat de ex-Ajacied verder. "Nu vind ik dat je als trainer die jongen van de club (Bijlow, red.) moet opstellen. Hij was bijna weg, is toch gebleven. Dan had ik hem in zo'n wedstrijd weer laten spelen", benadrukt Van der Vaart. "Ik vind hem de beste keeper die er is."

Volgens Van der Vaart is Wellenreuther te snel op het schild geheven. "Keepertje komt erin, die doet het dan toevallig goed, zonder druk, houdt een paar ballen tegen. We kennen allemaal de bal tegen Ajax, voor het kampioenschap van Kudus. Hij heeft het ook heel goed gedaan, maar ga nou niet denken dat hij beter is dan Bijlow."