Van Basten schetst 'somber' Feyenoord-scenario

Van Basten zet Feyenoord op scherp: 'Het is een soort laatste kans'

Vandaag om 18:08
Laatste update: om 18:37

Feyenoord moet eigenlijk winnen in Girona, wil het zicht houden op plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League. Dat stelt Marco van Basten. Mochten de Rotterdammers verliezen in Spanje, dan ziet het er volgens hem wel 'heel somber' uit. 

"Er liggen zeker kansen, alleen Feyenoord zal écht goed moeten zijn. Op vijftig procent heb je hier geen enkele kans", vertelt Ziggo Sport-analist Pierre van Hooijdonk aan het begin van de voorbeschouwing, rechtstreeks vanuit Spanje. 

"Girona is een hele vervelende tegenstander", vult Rafael van der Vaart vervolgens aan vanuit de studio. "Qua naam zeg je: daar moet je van winnen, maar het is gewoon een hele goede ploeg. Dat maakt het zo gevaarlijk. In de Champions League moet je sowieso altijd goed zijn, maar zeker daar uit. Het is een klein stadion, maar wel een heksenketel. Dan moet je echt goed zijn, en dat is Feyenoord momenteel niet. Als je wat wil in de Champions League, moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen."

Van Basten voorziet 'somber' Feyenoord-scenario
Volgens Van Basten is het voor Feyenoord eigenlijk al alle hens aan dek. "Het is een soort laatste kans ook", constateert hij. "Je hebt de laatste wedstrijd verloren met 4-0, als je deze dan ook nog verliest ziet het er wel heel somber uit. Er moet wat gedaan worden."