Van Basten wekt ergernis met Milambo-uitspraak

Van Basten wekt ergernis met Milambo-uitspraak: 'Schande, zo slecht op de hoogte'

Vandaag om 18:38

Marco van Basten heeft woensdagavond niet aan populariteit gewonnen bij de supporters van Feyenoord. De voormalig topspits gaf tijdens de voorbeschouwing op het Champions League-duel met Girona aan middenvelder Antoni Milambo 'niet zo goed' te kennen, tot onbegrip van een groot aantal volgers. 

Milambo is dit seizoen bezig aan zijn doorbraak bij Feyenoord. Het negentienjarige talent start in de meeste duels als basisspeler, en krijgt van trainer Brian Priske ook tegen Girona het vertrouwen. 

"Ik vind de opstelling niet heel sterk", stelt Van Basten in de studio van Ziggo. "Thomas Beelen is een jonge jongen die het eigenlijk nog een beetje moet leren, en Hwang In-beom is ook een nieuwe jongen. Voorin zijn ze ook niet heel sterk. Het zijn allemaal spelers waarmee je het nog moet afwachten op dit niveau. En ook Milambo ken ik niet zo goed, eigenlijk", somt de voormalig bondscoach van Oranje op. "Als je het vergelijk met vorig jaar is dit toch wel echt iets nieuws."

Op X, voorheen Twitter, wordt met grote verbazing en hier en daar ook frustratie kennisgenomen van de uitspraak van Van Basten over Milambo. Hieronder een greep uit de reacties.