De Ligt voelt niet dat Ten Hag gebukt gaat onder druk

De Ligt ziet Ten Hag kalm blijven: 'Hij kan de spelers nog steeds motiveren'

Vandaag om 17:50

Matthijs de Ligt merkt niet dat Erik ten Hag gebukt gaat onder de slechte sportieve resultaten van Manchester United. Volgens de Oranje-international is de Nederlandse manager nog altijd in staat om de spelersgroep goed te motiveren. 

"Dat merk ik niet per se", vertelt De Ligt aan Viaplay als hem gevraagd wordt hij merkt dat Ten Hag onder druk staat. Die druk nam enorme proporties aan toen United afgelopen zondag hard onderuit ging in eigen huis. Tottenham Hotspur was toen met 0-3 te sterk. 

"Ik merk dat hij gewoon rustig blijft. Dat hij nog steeds dezelfde dingen blijft doen. Dat hij de spelers nog steeds kan motiveren", vervolgt De Ligt, die Ten Hag goed kent van hun gezamenlijke periode bij Ajax. "Voetbal is ook gewoon een aparte sport. Het kan je kant opvallen en dan vanuit het niets valt het verkeerd. Helaas valt het op dit moment voor ons vaak verkeerd. Tegen Tottenham ook, ja, we staan 1-0 achter, maar we hebben ook onze kansen om de gelijkmaker te maken."

Ten Hag is in Manchester niet helemaal hetzelfde als jaren terug in Amsterdam, merkt De Ligt op. "In grote delen is de benadering wel hetzelfde. Alleen is de weerstand van Ajax in de Eredivisie natuurlijk heel anders dan hier in de Premier League. Er wordt gewoon veel meer van je gevraagd als team. Bijna elk team hier heeft een coach die op een bepaald niveau zit."