Trainer Slavia Praag gaat rouleren tegen Ajax

Slavia-trainer sleutelt voor Ajax-duel aan elftal: 'Gaan wijzigingen plaatsvinden'

Vandaag om 16:52

Niet alleen Ajax, maar ook tegenstander Slavia Praag zal donderdag met een gewijzigde basiself aan de aftrap verschijnen. Trainer Jindrich Trpisovsky kampt in tegenstelling tot de Amsterdammers niet met blessuregevallen, maar gaat rouleren om een andere reden. 

Ajax moet het donderdagavond in Praag doen zonder Wout Weghorst, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Bertrand Traoré. Hoewel Trpisovsky over een fitte selectie beschikt, gaat ook hij sleutelen. "Er gaan wijzigingen plaatsvinden, maar niet overdreven veel", aldus de trainer op de voorbeschouwende persconferentie, opgetekend door Voetbal Internationals. 

Het feit dat Trpisovsky wijzigingen door gaat voeren, heeft te maken met komende zondag. Dan speelt Slavia de topper tegen Sparta Praag. "We spelen donderdag en zondag. Sommige spelers hebben al een flinke reeks wedstrijden achter de rug en dat begint zichtbaar te worden."

"We moeten rekening houden met de vermoeidheid", vervolgt hij. "Andere spelers presteren goed op de training en verdienen ook een kans om te spelen. Het is een samenloop van omstandigheden. Het huidige programma zie ik als een beloning voor de spelers. De afgelopen jaren heeft onze aanpak ons vaak geholpen."