'Manchester United moet Simons halen, hij kan een enorme impact hebben'

'Manchester United moet Simons halen, hij kan een enorme impact hebben'

Vandaag om 13:55

Manchester United moet alles in het werk stellen om Xavi Simons binnen te halen. Dat stelt Louis Saha, voormalig aanvaller van The Red Devils, in gesprek met Casino Hawks.

"Ik vind dat Manchester United Xavi Simons moet halen. Ik vind hem erg goed en hij is het soort speler dat een enorme impact kan hebben op de club", vangt Saha aan. "Hij liet zich zijn op het EK 2024 en ik denk dat hij een goede optie zou zijn voor de positie van aanvallende middenvelder. Hij kan kansen creëren voor zijn teamgenoten."

"Er zijn niet veel van dit soort spelers", vervolgt de Fransman. "Dani Olmo van FC Barcelona is een andere. Ik denk zeker dat Simons de capaciteiten heeft om een succes te zijn als hij bij United zou spelen. Hij is moeilijk te verdedigen, omdat hij altijd in beweging is. United heeft dat nodig, meer creativiteit en onvoorspelbaarheid", aldus Saha, die de vergelijking met Jadon Sancho (die ook vanuit de Bundesliga kwam) niet juist vindt. "Hij paste niet in de tactiek, maar dat zal met Simons niet het geval zijn."