'Tiran' Fraser raakt spelersgroep niet kwijt

'Tiran' Fraser raakt spelersgroep niet kwijt: 'Mag ik mijn opvattingen hebben?'

Vandaag om 12:06
Laatste update: om 12:08

RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser zou volgens het Algemeen Dagblad onder grote druk staan en de spelersgroep verliezen. Dat is niet waar, zegt de coach zelf. Fraser zou nog steeds het vertrouwen hebben binnen de club.

Vooral het imago van Fraser stond de afgelopen tijd ter discussie. Zo zou hij niet meegaan met de tijd, maar dat beeld klopt niet, zegt hijzelf. "Ik denk dat ik bij 95 procent van mijn spelers geen issue ben", begint hij in een interview met Trouw. Fraser zou 'wars van woke' zijn, hoewel hij dat woord naar eigen zeggen pas een paar dagen kent.

Dat de druk toeneemt door de resultaten, is ontegenzeggelijk. RKC staat na zeven wedstrijden in de Eredivisie stijf onderaan met nul punten. "Maar het beeld dat ik niet meega met mijn tijd is pertinent onwaar. Ik werd tiran genoemd. Dat staat zo ver van mij af. Mag ik alsjeblieft ook mijn opvattingen hebben", vraagt Fraser zich hardop af.

'Het past bij een trend die Fraser tegenwoordig in de maatschappij ziet. Iedereen mag denken wat hij of zij wilt, mag afwijken, tot die gedachten niet stroken met de massa', schrijft Trouw. "De scheiding tussen amusement en objectiviteit vervaagt. We willen snel scoren en zijn steeds uit op conflict, misschien wel een logisch gevolg van de enorme aandacht voor voetbal in de samenleving", aldus Fraser.

Zaterdag neemt Fraser het met RKC op tegen zijn oude club FC Utrecht.