Blessure Veerman ter discussie

'Gezien de vorm van Veerman, misschien wel lekker om er even uit te liggen'

Vandaag om 11:37

De blessure van Joey Veerman kan een positieve uitwerking hebben op zijn huidige vorm. Dat wordt gesteld in het programma Voetbalpraat op ESPN. De middenvelder van PSV kreeg te maken met flinke kritiek. Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Veerman naar verwachting minimaal een maand aan de kant staat met een liesblessure.

"Gezien zijn vorm en de discussie rondom hem, kan het nu niet even lekker zijn om er even uit te liggen", vraagt presentator Pascal Kamperman zich hardop af. "De druk vanuit de media en vanuit iedereen , dat je onder een vergrootglas ligt, zou ervoor kunnen zorgen dat je vatbaarder bent voor een blessure", stelt Danny Koevermans, die de situatie van Veerman vergelijkt met die van Santiago Giménez. "Dat is honderd procent zo", reageert Marciano Vink.

"Het mentale gedeelte is zo belangrijk. Door de verwachtingen en de druk verzuurt het lichaam en wordt er op de een of andere manier meer zuurstof gevraagd", vervolgt Vink. "Niemand zal het ooit kunnen bewijzen, maar het mentale aspect is een heel groot onderdeel van hoe je fysiek gesteld bent. Voel je je goed, dan vlieg je over het veld", aldus Vink.