Ajax in gesprek met Rensch over contractverlenging

'Rensch in gesprek met Ajax, zomertransfer naar Italiaanse top afgeketst'

Vandaag om 07:52

Ajax is met Devyne Rensch en zijn entourage in gesprek over een contractverlenging. Volgens De Telegraaf willen de Amsterdammers voorkomen dat de verdediger transfervrij de deur uitloopt. Ook meldt het medium dat Rensch in de zomer bijna naar AS Roma was vertrokken.

Rensch beschikt bij Ajax over een aflopend contract bij Ajax, maar als het aan de club ligt blijft de verdediger in Amsterdam. Volgens de krant moeten er echter nog wel 'plooien worden gladgestreken', daar Rensch niet genoemd werd toen Marijn Beuker, Directeur Voetbal bij Ajax, de sleutelspelers van het nieuwe Ajax aanwees. Bovendien was Rensch deze zomer bijna vertrokken uit de Johan Cruijff ArenA. De multifunctionele verdediger zou bijna rond zijn geweest met AS Roma.

Ook weet De Telegraaf te melden dat Rensch een uitzondering vorm op een oude regel bij Ajax, waar het in het verleden gebruikelijk was dat spelers die hun contract niet wilden verlengen, niet meer aan spelen toekwamen. Rensch heeft echter nog geen officiële aanbieding ontvangen, laat staan afgewezen. Bovendien heeft hij zichzelf dermate ontwikkeld dat hij inmiddels een belangrijke speler is in het team van Francesco Farioli. Laatstgenoemde zou bij Alex Kroes aandringen op een nieuw contract voor Rensch.