Slot wilde Sam Beukema naar Feyenoord halen

Slot wilde Nederlander van 11 miljoen naar Feyenoord halen: 'Zagen veel potentie'

1 oktober om 21:04

Het had niet veel gescheeld, of Sam Beukema had bij Feyenoord gespeeld. Arne Slot wilde de Nederlandse verdediger in het verleden graag naar Rotterdam halen, maar dat ging uiteindelijk niet door. 

Slot, inmiddels trainer van Liverpool, staat woensdagavond met The Reds tegenover Bologna, de club die vorig jaar 11 miljoen euro voor Beukema betaalde. Toen laatstgenoemde nog bij Go Ahead Eagles speelde, wilde Slot hem naar De Kuip halen. "Ik wilde hem graag contracteren", zei de oefenmeester op de persconferentie van dinsdag. "Hij had een heel goed seizoen gedraaid bij Go Ahead, en wij zochten een centrale verdediger. We zagen veel potentie in hem."

Beukema koos niet voor Feyenoord. De stopper stapte over naar AZ. "Ik denk dat hij de verkeerde club heeft gekozen, want Feyenoord deed het een stuk beter dan AZ", blikt Slot terug. "Maar uiteindelijk heeft hij een mooie transfer gemaakt naar Bologna, waar hij het ook goed doet. Beukema is een hele goede speler en ik kijk ernaar uit om hem morgen te zien."

Beukema is de gesprekken met Slot nog niet vergeten, zo vertelt hij aan The Athletic. "Hij kwam wel met een paar eye-openers waarbij ik dacht: "Zo ik heb nog nooit zo over de wedstrijd nagedacht."