Van Hecke heeft 'flinke scheur' en meldt zich af voor Oranje

Koeman ontvangt Oranje-afmelding door 'flinke scheur': 'Juist op dit moment...'

1 oktober om 20:15

Jan-Paul van Hecke heeft zich bij bondscoach Ronald Koeman afgemeld voor de komende interlandperiode met het Nederlands elftal. De 24-jarige verdediger kampt met een liesblessure, zo vertelt hij aan ESPN.

Van Hecke debuteerde op 10 september tegen Duitsland in Oranje. Nu moet hij verstek laten gaan in de Nations League-duels met de Duitsers en Hongarije. "Ik loop er al een tijdje mee, speelde er ook wedstrijden mee, maar in de slotfase tegen Nottingham Forest schoot het in mijn lies. Na afloop hebben we een scan laten maken en toen werd duidelijk dat er een flinke scheur in zit", vertelt de Zeeuw aan ESPN.

De verwachting is dat Van Hecke pas in november zijn rentree maakt. "Het is even afwachten hoe de revalidatie verloopt, maar in principe staat er zes weken voor. Voor mijn gevoel loop ik iets voor op schema. Ik hoop zelf dat het iets sneller gaat en dat ik al eerder weer kan aansluiten", laat hij weten.

Voor Van Hecke komt de kwetsuur ongelegen nu hij net bij Oranje zit. "Het is jammer en ik ben teleurgesteld dat ik deze blessure juist op dit moment moest oplopen, maar blessures komen nooit goed uit. Daar moet je mee om leren gaan. Ik ga ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk terug ben."