Perez over RKC en Ihattaren

Perez kraakt RKC rond Ihattaren: 'Wat moet een andere speler denken?'

Vandaag om 07:03

Kenneth Perez vindt dat RKC Waalwijk er niet goed aan heeft gedaan om Mohamed Ihattaren te laten invallen tegen Ajax (0-2). De analist stelt dat Ihattaren nog altijd te zwaar is.

Ihattaren maakte afgelopen zondag voor het eerst in tweeënhalf jaar tijd weer minuten in een officiële wedstrijd. "De vraag is: moet je dit als RKC en Ihattaren wel willen?", vraagt Perez zich bij Voetbalpraat op ESPN af. "Wel om in trainingen te gaan, fit te worden en overtollige kilo's kwijt te raken. Maar niet nu al belonen: wat ben je lekker bezig, je mag invallen."

"Dat straalt niet lekker af", benadrukt Perez. "Het is een professionele sport." De Deen wijst naar afgelopen zomer, toen honderden sporters topfit aan de start van de Olympische Spelen in Parijs stonden. "Alle Olympiërs zitten te kijken: dit kan dus op dat niveau. Hoe knap het ook is, want hij komt van 120 kilo; het ziet er niet uit als profvoetbal."

Perez meent dat Henk Fraser verstandiger had kunnen zijn. "Het is geen goed signaal van de trainer: een beloning, kom lekker spelen. Wat moet een andere speler denken? Waarom moet ik een vetpercentage van negen of tien hebben? Het maakt allemaal niets uit."