Sneijder ontvouwt ambitieuze trainersplannen: 'Attractief, à la 2008'

Sneijder ontvouwt ambitieuze trainersplannen: 'Attractief, à la 2008'

30 september om 23:18

De trainersambities van Wesley Sneijder zijn nog altijd springlevend, zo geeft de voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale aan in Rondo. Ook onthult Sneijder het type voetbal dat hij in gedachten heeft.

Sneijder geeft aan nog niet begonnen te zijn met de cursus, maar deelt dat hij er binnenkort aan gaat beginnen. "De cursus ben ik nog niet gestart. Het komt eraan, het zit allemaal in de planning. Ik ga beginnen, op mijn manier. Rustig aan, in alle rust. Ik heb wat dingen privé die ook niet meewerken natuurlijk, dus dat is even op een laag pitje gekomen, maar ik kom straks keihard terug."

Ook doet de recordinternational van het Nederlands elftal uit de doeken wat voor soort trainer hij wil zijn. "Ik wil meer rondom het elftal managen, van mijn spelers. Om juist dat soort automatismen te creëren. Vastigheden binnen een groep, om een chemie te creëren met elkaar. Ik neem een ervaren iemand met me mee. Mijn staf heb ik ook al bepaald. Qua namen niet, maar wel qua invulling."

"Ik neem ervaring met me mee, ik neem een goede veldtrainer met me mee. En zo gaan wij elke dag communiceren", vervolgt Sneijder, alvorens af te sluiten wat met type voetbal dat hij wil gaan spelen. "Ik ben een aanvaller, dus ik ga voor aanvallend voetbal. Attractief, aanvallend, à la 2008", waarmee hij verwijst naar het EK 2008, waarin het Nederlands elftal onder bondscoach Marco van Basten indruk wist te maken met imponerende zeges op Italië (3-0) en Frankrijk (4-1).