Derksen stipt fout Ten Hag aan: 'Als je dan verliest, ben je aan de beurt'

Derksen stipt fout Ten Hag aan: 'Dat is tactisch dom, daar word je op veroordeeld'

30 september om 22:39

René van der Gijp en Johan Derksen hebben de ontluisterende 0-3 nederlaag van Manchester United met lede ogen aangekeken. In Vandaag Inside stelt Derksen dat Ten Hag een fout heeft gemaakt door veel Nederlanders aan te trekken. Valentijn Driessen wijst Ruud van Nistelrooij aan als mogelijke opvolger van Ten Hag.

Van der Gijp zag een pijnlijke nederlaag voor Ten Hag tegen Tottenham Hotspur (0-3). "Het is los zand waar je naar zit te kijken. Het is echt gewoon helemaal niks. Iedereen doet maar wat en nu wordt zelfs al weer geroepen dat hij in plaats van De Ligt beter Maguire op kan stellen. Dan zit je in de foute waaier. Als dat over je gezegd wordt", stelt Van der Gijp.

"Maar het is tactisch ook dom om alleen maar Nederlanders te halen", vult Derksen aan. "Daar word je op veroordeeld. Dat is goed als je wint, maar je ziet het overal, bij FC Barcelona, bij Real Madrid. Als je verliest, dan ben je aan de beurt." Volgens Driessen is Ten Hag 'een beetje de weg kwijt'. "Hij heeft het niet meer in de hand, het is een controlfreak eerste klas, maar hij houdt nu twee tot drie besprekingen per dag. Daar worden die gasten natuurlijk helemaal knettergek van."

Ruud van Nistelrooij is momenteel assistent-trainer van Ten Hag op Old Trafford, en Driessen sluit niet uit dat de voormalig spits promotie maakt als Ten Hag het veld moet ruimen. "an Nistelrooij staat er denk ik wel voor open. En op zich zou dat kunnen, want de droomkandidaat is er natuurlijk niet. Van Nistelrooij komt vanuit de club, staat er al goed op bij de spelers. Iemand die in de top heeft gevoetbald, ook zelf bij United."