Sneijder over Veerman bij PSV

Sneijder duidelijk in Veerman-discussie: 'Wetten zijn daar heel anders'

Vandaag om 21:25
Laatste update: om 21:30

Wesley Sneijder gunt Joey Veerman een transfer naar een grote competitie. Tegelijk beseft de voormalig topmiddenvelder dat de PSV'er er nog niet alles uit heeft gehaald in Nederland.

Veerman mist dinsdag de Champions League-wedstrijd tegen Sporting CP door een blessure. Bij Rondo op Ziggo Sport gaat het over zijn uitgebleven transfer. "Ik gun het hem echt", zegt Sneijder. "Als je hem hoort praten... Hij heeft een spiegel thuis, heeft zelfkritiek. Dan gun je zo'n jongen een stap. Maar het blijft uit." Het valt Veerman volgens Sneijder te prijzen dat hij PSV niet inruilt voor een subtopper in het buitenland. "Dat doen er heel veel: ik ga maar naar het buitenland, dat is mooi. Maar als je het niet aankan..."

Aan tafel wordt geschetst dat Veerman in Spanje past. "Kleine ruimtes...", countert Sneijder. "Moet hij dan naar een subtopper in Spanje?" Zowel Sneijder als Marco van Basten is van mening dat de PSV-middenvelder de Eredivisie nog niet is ontgroeid. "Ik vind Noa Lang veel beter", stelt San Marco. "Ik vind Jerdy Schouten ook beter", vult Sneijder aan.

"Als je na twee, drie jaar in Nederland alles gewonnen hebt, dan zeg ik: je moet naar het buitenland. Maar niet als je er nog niet alles uit hebt gehaald." Sneijder benadrukt dat Veerman niet als een grote meneer binnenkomt bij een topclub in het buitenland, mocht hij op dit moment in diens loopbaan gaan. "Daar kom je pas binnen als je echt wat hebt bereikt. Dat wil zeggen: met de Champions League of de nationale ploeg. Dat heeft hij nog niet gedaan. Dan kom je als een subtopper binnen. In het buitenland zijn de wetten heel anders."