Frenkie de Jong kan zijn rentree maken tegen Young Boys

Frenkie de Jong eindelijk terug bij Barça: rentree mogelijk in Champions League

Vandaag om 14:31

Frenkie de Jong kan zijn rentree voor FC Barcelona maken in het Champions League-duel met Young Boys. Barça-coach Hansi Flick gaf op een persconferentie aan dat De Jong terug is bij de wedstrijdselectie.

"De terugkeer van Frenkie is geweldig nieuws voor ons, al is het maar voor vijf of tien minuten", zei Flick tijdens een persconferentie voorafgaand aan het duel in het miljardenbal. De Jong speelde eind april zijn laatste wedstrijd in het shirt van Barcelona. Tijdens El Clásico liep hij een enkelblessure op die hem maandenlang aan de kant hield.

"Hij is een reden van plezier voor het hele team", vervolgde Flick. De Jong is net als Gavi alweer een tijdje terug op het trainingsveld van FC Barcelona. De Duitse keuzeheer is enorm blij met de terugkeer van de Nederlander. "Hij is een ervaren speler, hij kan me helpen. Ik zag goede dingen op de training."

Dinsdagavond tegen Young Boys maakt de Jong mogelijk zijn rentree. Ook andere geblesseerde spelers, zoals Gavi, Dani Olmo en Fermín López zijn op de weg terug en lijken in oktober weer minuten te kunnen gaan maken. Doelman Marc-André ter Stegen keert voorlopig niet terug op het veld.