Frenkie de Jong staat voor rentree en bijt van zich af

Frenkie de Jong haalt uit naar Spaanse media: 'Realiteit is heel, heel anders'

Vandaag om 11:55

Frenkie de Jong staat aan de vooravond van zijn rentree bij FC Barcelona. De 27-jarige middenvelder kan mogelijk zelfs dinsdag in het Champions League-duel met Young Boys Bern alweer minuten maken. In een interview maakt hij gehakt van de berichtgeving over hem de afgelopen maanden.

De Jong staat sinds 21 april aan de kant, toen hij in El Clásico tegen Real Madrid geblesseerd raakte aan zijn enkel. "Het is een heel moeilijk proces geweest, want voetballen is wat ik het leukst vind, mijn passie is voetbal en dat is al mijn hele leven zo. Als je niet constant kunt spelen en je belangrijke wedstrijden mist, zoals het EK en met Barça... Dat is een heel moeilijk proces", stelt de ex-Ajacied bij Barça One.

De Oranje-international wil wel wat dingen rechtzetten. Zo werd geschreven dat hij zich - tegen de zin van de medische specialisten van Barça - niet wilde laten opereren. "Dat is gewoon niet waar, want we waren het er allemaal over eens dat niet opereren de beste optie was. Ik begrijp dus niet waar dit vandaan komt."

'37 miljoen euro salaris'
Naast de verhalen dat De Jong weigerde om onder het mes te gaan, ging ook zijn vermeende salaris rond. "Ik begrijp dat mensen op een bepaald moment gefrustreerd raakten, omdat ze niet volledig geïnformeerd waren. Zij horen dat deze gozer veel geld verdient, dat hij zich niet wil laten opereren en dat hij op vakantie gaat in plaats van traint. Maar het is echt anders. Het was niet zo", benadrukt hij. Zo bestrijdt De Jong met klem dat hij bijna veertig miljoen euro per jaar verdient vanwege uitgestelde betalingen. "Er gingen bedragen rond van 37 miljoen euro... De realiteit ligt daar heel, heel ver vandaan."

Mentaal zwaar
De Jong is opgelucht dat hij spoedig weer kan aansluiten bij de selectie van Hansi Flick. Hij traint inmiddels grotendeels met de groep mee. "Mijn enkel is een gevoelige kwestie, maar ik ga vooruit en hoop dicht bij mijn rentree te zijn." Zijn afwezigheid was mentaal zwaar. "Elke dag dat je uit bed komt, ben je aan het testen en kijk je naar je enkel om te zien hoe het gaat. Met alles wat je doet, denk je ook aan de enkel. Dat maakt het mentaal moeilijk."