Afellay vreest voor Ten Hag: 'Ik denk dat het uitstel van executie is'

Afellay vreest voor Ten Hag: 'Ik denk dat het uitstel van executie is'

Vandaag om 00:54

Ibrahim Afellay denkt dat het einde bij Manchester United nadert voor Erik ten Hag. The Red Devils verloren zondag in eigen huis met 0-3 van Tottenham Hotspur en in Studio Voetbal stelt Afellay dat het aanblijven van Ten Hag 'uitstel van executie' is.

"Hij zit in een heel lang proces, heb ik begrepen", stelt Janssen met een kwinkslag. "Hij zei dat het ook nu nog een paar maanden zou duren voordat hij zijn spelers heeft zoals hij ze wil. Hij heeft een Nederlandse staf samengesteld, hij heeft heel Ajax gehaald", doelt Janssen op de spelers waarmee Ten Hag eerder samenwerkte bij Ajax, zoals Matthijs de Ligt, André Onana, Donny van de Beek (inmiddels Girona, red.), Lisandro Martínez en Antony. "Als hij eruit gaat, moet je ineens misschien wel tien spelers vervangen. Dat is ook niet makkelijk voor een club."

"Hij zal wel op korte termijn resultaat moeten gaan boeken, maar hij heeft natuurlijk wel gigantisch veel tijd gehad. Ook om het naar zijn hand te zetten. Natuurlijk is het resultaat wat telt, maar als je nog een attractieve manier van spelen zag... maar daar zie je helemaal niets van terug. Als je ziet dat FC Twente op Old Trafford aan de winnende hand was, met alle honderden miljoenen die hij heeft geïnvesteerd en al die aankopen die uit zijn koker komen, dan denk ik dat het uitstel van executie is."