Vink wijst probleem voor Ajax aan: 'Dit gaan ze veel vaker tegenkomen'

Vink wijst probleem voor Ajax aan: 'Dit gaan ze veel vaker tegenkomen'

Vandaag om 00:37

Marciano Vink heeft zijn bedenkingen bij het rouleren van spelers bij Ajax. Francesco Farioli voert veel wisselingen door, wat volgens Vink geen positieve gevolgen heeft op het spel. Dat stelt de analist in Dit was het Weekend.

Vink heeft zijn vraagtekens bij het rouleren van Farioli. "Het lijkt bijna op rouleren omdat het kan. Voor Brian Brobbey was dit ook niet oké. Je weet dat je een lastige wedstrijd krijgt tegen een ploeg die er alles aan zal doen om het zo compact mogelijk te houden, waardoor Brobbey op een eiland werd gezet. De vleugelspelers kwamen er niet aan te pas en daar help je Brobbey niet mee. NAC strafte dat rouleren af, Go Ahead Eagles is een goede ploeg die het nog net niet afstraft."

De analist vindt het spel van Ajax 'voorgekauwd' ogen. "Er zijn altijd dezelfde patronen. Als een tegenstander compact staat, zie je dat het bij Ajax stroperig gaat. Dit gaat Ajax in de competitie veel vaker tegenkomen", voorspelt Vink, die van mening is dat het vele rouleren niet ten goede komt van het spel.

Kenneth Perez heeft een duidelijke mening over de reden van het rouleren, namelijk het feit dat clubs ook doordeweeks spelen. "We leggen in Nederland zo de nadruk op Europees voetbal, alsof het zo zwaar is. Ga dan niet Europees spelen, als je het zo zwaar vindt. De clubs strijden er allemaal voor, maar als ze het eenmaal gaan spelen, dan is het ineens heel zwaar en kunnen ze geen twee wedstrijden in een week spelen."