Perez lovend over Ivan Perisic bij PSV

Perez lovend over PSV-nieuwkomer: 'Dat is écht een kwaliteitsspeler'

Vandaag om 00:04

Marciano Vink en Kenneth Perez zijn positief over de eerste minuten van Ivan Perisic in het shirt van PSV, zo geeft het duo aan in Dit was het Weekend. Perez noemt de Kroaat 'een echte kwaliteitspeler, terwijl hij van Rick Karsdorp nog niet onder de indruk is.

"Wat ik wel heel prettig vind is dat ze nu met Perisis concurrentie is voor Bakayoko", vangt Vink aan. "Bakayoko was altijd onomstreden, omdat er ook niet echt iemand aan de rechterkant wilde spelen. Ik was echt benieuwd naar Perisic en ik vond dat hij goed begon. Hij had een aantal mooie bewegingen en voorzetten met zowel links als rechts."

Vink zag PSV aardig beginnen, maar ook ver terugvallen. "Het werd steeds slechter en slordiger, op een gegeven moment vond ik ze een beetje een lusteloze indruk maken. Uiteindelijk moeten er wissels plaatsvinden omdat er rust nodig is. Dan is het in mijn optiek altijd wachten op Saibari, want die heeft een partij power… Nu werden het Karsdorp en Lang."

Perez is niet onder de indruk van wat Karsdorp liet zien. "Die maakte genoeg fouten. Hij heeft een assist en dan lijkt het heel wat, maar hij had heel veel misverstanden en ballen die hij tegen de tegenstander aan schoot. Dit (de assist, red.) is dan wat opvalt en dat is ook heel goed, het buitenom lopen. De verbetering ten opzichte van een linksbenige linksback is gigantisch."

Wel was de Deen te spreken over Perisic. "Terugkomend op Perisic, dat is écht een kwaliteitsspeler. Aan alles zie je dat het echt iemand is die weet hoe je moet voetballen. Hij doet geen ingewikkelde dingen, maar heel veel logische, goede dingen."