Feyenoord-fans 'misselijk' door Karsdorp bij PSV

Feyenoord-fans 'misselijk' als ze PSV kijken: "Dan was ik voor Karsdorp gegaan"

Vandaag om 11:22

Rick Karsdorp viel zaterdag meteen na rust in bij PSV en maakte een prima indruk tegen Willem II. Bram van Polen is onder de indruk van de 29-jarige rechtsback, die deze zomer transfervrij werd opgepikt.

"Ik vond Karsdorp goed invallen, met name aan de bal. Dan is hij echt wel indrukwekkend, hoor. Hij ziet het gewoon en geeft ze op maat. Hij voetbalt heel makkelijk. Daar ligt af en toe ook wel een beetje zijn valkuil, dat het te makkelijk is. Dat is bijna zonde", vertelt Van Polen bij Goedemorgen Eredivisie.

Karsdorp gaf de assist bij de tweede treffer van Ricardo Pepi. "Dat doet hij fantastisch. Het is wat iedere buitenspeler wil zien, dat zijn back erover heen komt. Hij legt hem fantastisch terug. Echt zo'n trainingsgoal", aldus Van Polen. Niet veel later verspeelde de ex-Feyenoorder echter simpel de bal aan Cisse Sandra, nadat hij iets te laconiek Jerdy Schouten probeerde aan te spelen. "Ja, dat is ook Karsdorp. Aan de ene kant kan ik daar wel van genieten, aan de andere kant zie je dat niet graag als trainer. En hoe hij daarna staat te verdedigen, hij draait eerst met zijn rug naar de tegenstander..."

Feyenoord-fans 'misselijk'
Hans Kraay denkt dat Feyenoord-fans hoe dan ook 'misselijk worden van de beelden'. De Rotterdammers trokken zelf Jordan Lotomba aan als nieuwe rechtsback. "Ja, dan was ik voor Karsdorp gegaan", reageert Van Polen. "Dat is ook een eigen jongen."

'Karsdorp ook lastig'
Dick Advocaat gaat in op de uitspraken van Karim El Ahmadi, die vorige week zei dat Karsdorp 'op zestig procent nog de beste was' bij Feyenoord. "Maar hij raakte ook heel snel geblesseerd", stelt de Kleine Generaal. "Het is een geweldige jongen trouwens. Er zit een goed hart in. Alleen kan hij ook weleens lastig zijn. Het is ook een lastige jongen als hij niet speelt."

Van Polen kijkt alvast uit naar de rentree van Sergiño Dest. "Dan heb je Karsdorp op rechts en Dest op links, goh..."