Perez over Veerman bij PSV

Perez beschermt 'vormgever' PSV: 'Hij hoort in de basis te staan'

Vandaag om 14:48

Kenneth Perez springt op de bres voor Joey Veerman. De middenvelder van PSV werd afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard (1-3) in de rust gewisseld, nadat hij eerder die week tegen Juventus ook geen goede beurt maakte.

Bij Voetbalpraat op ESPN ontstaan er twijfels over de basisplek van Veerman bij PSV. "Het kan toch niet dat je er na anderhalve wedstrijd ineens niets meer van kan?", countert Perez. "Hij is de vormgever van PSV. Hij is degene die de openingen heeft, de verrassende passes van achteruit verstuurt."

"Hij is geen absolute top, dat zeg ik ook niet", gaat Perez verder. "Zijn motoriek is niet goed genoeg om bij de absolute uitblinkers in Europa te horen. Maar bij dit PSV in de Eredivisie is hij dat zeker wel, dan is hij van grote waarde." De analist meent dat PSV er niet op vooruit gaat als Ismael Saibari in plaats van Veerman gaat spelen. "Dat denk ik niet, nee."

Perez wijst opnieuw op de belangrijke rol van Veerman. "Veerman heeft een hele grote rol gehad in het spel van PSV vorig seizoen, en dit seizoen heeft hij dat ook. Natuurlijk heeft hij zeer ongelukkig gespeeld", wijst hij op het duel met Juventus. "Maar natuurlijk is die grote rol niet weg. Hij hoort in de basis te staan."