Kwakman ziet verbeterpunt voor Ihattaren

Kwakman nog niet overtuigd: 'Er moeten echt nog wel wat kilootjes af'

Vandaag om 21:17

Kees Kwakman denkt dat het nog even zal duren voordat Mohamed Ihattaren weer zal kunnen vlammen in de Eredivisie. De analist is opgetogen over de terugkeer van Ihattaren op de Nederlandse velden, maar ziet dat er nog werk in de winkel is. Dat geeft hij aan bij ESPN.

"Het is leuk om die jongen weer te zien lachen en hij zegt gewoon de goede dingen. Hij is kritisch op zichzelf en zegt de juiste dingen", stelt Kwakman na afloop van het interview tussen Ihattaren en Hans Kraay. De analist plaatst echter een kanttekening bij de comeback van de creatieveling op de Nederlandse velden. "Er moeten echt nog wel wat kilootjes af, daar moeten we ook eerlijk in zijn."

Kwakman zag namelijk nog geen afgetrainde Ihattaren aan het werk. "Hij zag er nog niet fit uit, al kan dat ook nog niet. Er moet dus nog even wat gebeuren", aldus de voormalig voetballer, die denkt dat het nog even zal duren voordat we Ihattaren volledig fit gaan zien. "Het is een langetermijnproject voor RKC om hem fit te krijgen voor de winterstop, maar dat hij negentig minuten kan vlammen, dat duurt gewoon nog even. We hopen dat deze jongen zijn oude vorm kan laten zien, want het was een heerlijke voetballer."